RD AKADEMİ YURT DIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIK

EĞİTİMDE YURT DIŞINA AÇILAN KAPINIZ

bilgi@rdakademi.com
0850 259 79 19

RD AKADEMİ

SIK SORULAN SORULAR

Neden danışmanlık hizmeti almalıyım?

Çünkü, herkesin eğitim ihtiyaçları, eğitimiyle ilgili istekleri ve maddi olanakları farklıdır. Yüzlerce okulla doğrudan iletişime geçmeye çalışıp kendinize en uygununu bulmaya çalışmak zorlu bir süreçtir. Danışmanlık hizmeti almanız, sizin için en güvenli, en kolay ve en uygun yolu size sunar. Ayrıca yurtdışında bir dil okuluna doğrudan başvurmak ile bunu RD Akademi aracılığı ile yapmak arasında maddi anlamda hiç bir fark yoktur. RD Akademi sizden sunduğu hizmet için danışmanlık ücreti almaz. Üstelik istediğiniz bilgiye, ihtiyaçlarınız doğrultusunda en kısa yoldan ulaşabilirsiniz.

En iyi hangi ülkede öğrenirim?

Böyle bir karar vermek çok zordur. Okulların bulunduğu ülkeler bu dillerin ana dil olarak konuşulduğu ülkelerdir. RD Akademi aracılık yaptığı okulları özenle seçer, bu nedenle ana soru dil öğrenmek olduğunda danışmanlığını yapmakta olduğumuz tüm okullar size gerekli öğretimi sağlayacaktır. Seçilecek ülkenin kararı, görmek ve tanımak istediğiniz kültüre bağlı olarak sizin zevkinize ve isteklerinize kalmıştır. Tarihe meraklı yapınız sizi tarihi kentlere yönlendirirken, macera tutkunuz veya kültürel etkinliklere ilginiz sizi bambaşka şehirlere yönlendirebilir. Ülkeler arasında, ulaşım giderleri dışında ciddi bir maliyet farkı yoktur.

Eğitimim süresince bir problemle karşılaşırsam kiminle iletişim kuracağım?

Okul, konaklama veya başka bir konuyla ilgili yaşanabilecek bir sorunda RD Akademi'ye iş telefonu, cep telefonu, e-mail veya sosyal medya hesapları kanalıyla ulaşarak 7 gün / 24 saat yardım alabilirsiniz. Ayrıca kayıt olduğunuz okul size hem danışma hem de mesai saatleri dışında arayabileceğiniz acil durum numaraları iletecektir. Okulunuzdan verilecek bu numaraları da 7 gün / 24 saat arayabilir ve yardım talep edebilirsiniz. 

Akademik yıl programlarının içeriği farklı mıdır?

Hayır, içerik olarak standart programlardan farklı değillerdir. Akademik dönem/yıl programı en az 24 hafta eğitim alacağınız anlamına gelir. Farklı olarak akademik yıl ve akademik dönem programları yılın belli dönemlerinde açılırlar. Genellikle standart programdan daha fazla ders saati içerir ama %25-30 oranında daha ekonomik olurlar.

Ne kadar süre dil eğitimi almalıyım?

Bu, mevcut dil bilginize ve ulaşmak istediğiniz dil seviyesine göre değişir. En az iki hafta olmak üzere istediğiniz kadar eğitim alabilirsiniz. 

Hiç yabancı dilim yoksa ne kadar zamanda öğrenebilirim?

Bu sizin yaşınıza, eğitim durumunuza ve seçtiğiniz programın türüne göre değişecektir.  Ancak genel prensip olarak, 12-24 hafta arası eğitim alanlar o dili %35-40 kapasite ile öğrenebilecekleri öngörülür. Bu sizin günlük hayatta kendinizi basitçe ifade edebilmeniz için yeterlidir. Eğitim süresinin uzunluğu ve yoğunluğu sonucu çok etkilemektedir, 24-36 hafta arası eğitim alanların o yabancı dili iyi düzeyde konuşabileceği kabul edilir. Yoğun programlar, aynı sürede daha fazla eğitim almanızı sağlar. Zaman sıkıntısı olan öğrenciler için yoğun programlar standart programlara göre daha verimli olmaktadır.

Dil seviyemi kim, nasıl belirleyecek?

RD Akademi'de isterseniz size bir ön yeterlilik testi yapılmaktadır. Ancak kesin seviye tespiti için yurtdışındaki okullarda eğitime başladığınız ilk gün yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı bir seviye tespit sınavına alınacaksınız ve sonucunuza uygun bir programa yerleştirileceksiniz. 

Yurt dışında dil ğitimi için yaş sınırı var mı?

Yurt dışında dil eğitimi için yaş sınırı yoktur. Fakat tabi ki farklı okulların ve farklı programların belirlenmiş bir minimum yaş sınırı vardır. Lise öğrencileriyle yetişkinler genellikle farklı gruplara alınmaktadır. Ancak okul seçeneklerimiz arasında mutlaka sizin yaş grubunuza hitap edecek bir programımız vardır.

Yurt dışındaki dil okullarına gitmek için ne kadar süre önce başvurmalıyım?

Bu süre ülkeden ülkeye ve gitmek istediğiniz sezona göre 2 hafta ile 2 ay arasında değişir. Ayarlanacak çok fazla şey vardır. Her okulun kurs başlangıç tarihleri farklıdır. Okul kayıt işlemleri, pasaport ve vize başvuruları, konaklama ve seyahat rezervasyonlarının zamanında ve eksiksiz yapılabilmesi için mümkün olduğu kadar erken başvuru yapmanızı tavsiye ederiz. 

Yurt dışında dil eğitimi almanın maliyeti nedir?

Bunu belirleyen birçok unsur vardır. Eğitim almak istediğiniz süre, seçtiğiniz okulun ücreti, konaklama seçiminiz, bireysel ve sosyal giderleriniz gibi. Harcamalarınızın toplamı aylık olarak ortalama bir tahminle 1000-1500 USD civarında olacaktır. Ayrıca yanınızda fazla nakit para götürmemenizi tavsiye ederiz. Türkiye'de şubesi bulunan yabancı bankalarda hesap açtırıp nakit para çekme kartı alarak gittiğiniz ülkedeki ATM’lerden dilediğiniz zaman para çekebilirsiniz. Öte yandan, Türkiye’de kullandığınız kredi kartlarınızı yurtdışında da kullanabilirsiniz.

 

Eğitimim süresince nerede konaklayacağım?

Konaklamanızı aile yanında, okul yurdunda veya otellerde yapabilirsiniz. Uzun dönem öğrencisi iseniz veya bir kaç kişi gidiyorsanız ev veya oda kiralayarak daha ekonomik bir şekilde konaklayabilirsiniz. Konaklama danışmanlık ve kayıt işlemleriniz de RD Akademi tarafından yapılacaktır.

Seyahat organizasyonumu nasıl yapacağım?

Eğitim programına kayıt yaptırdığınız ve vize işlemleriniz tamamlandığında sizi konaklayacağınız şehre ulaştıracak en uygun ve ekonomik uçuşa rezervasyonunuz için RD Akademi’den destek alabilir veya uçuş organizasyonunuzu kendiniz yapabilirsiniz. Uçuş detaylarınız belli olduğu anda bunları bize bildirmelisiniz. Böylece uçuş detaylarınız tarafımızdan okulunuza bildirilir ve isteğinize göre okul görevlileri tarafından havalimanında karşılanırsınız (Karşılama için genellikle sizden ekstra bir ücret talep edilir). Havalimanında karşılama istemeyen öğrencilere, havaalanından konaklayacakları yere kadar nasıl gidecekleri konusunda detaylı bilgi verilir. 

Ders dışı zamanlarımda ne yapabilirim?

Dil okullarımızın tamamı öğrencilerine sportif faaliyetler, sosyal etkinlikler ve hafta sonu turları sunmaktadır. Bazı dil okulları bu hizmetler için ek ücret talep ederken diğerleri bu hizmetleri program dâhilinde sunarlar. Seçeceğiniz okula, ülkeye ve şehre göre yapabileceğiniz aktiviteler ve ücretler farklılık göstermektedir.

Sertifika alacak mıyım?

Dil okullarının kurslarına katılan öğrenciler kurs sonunda sertifika almaktadırlar. Bu sertifikalar kurumların kendileri tarafından düzenlenen katılım ve başarı sertifikalardır. Amacınız genel yabancı dili öğrenmek ise bu yeterlidir ancak dil seviyelerini resmi olarak kanıtlamak veya yurtdışı okullara akademik öğrenim için başvurmak isteyen adayların TOEFL, CAMBRIDGE ve IELTS kurslarımıza başvurup dünya çapında tanınan bu sertifikaları almaları daha anlamlıdır.

Okul ücretini ne zaman ödeyeceğim?

Bu seçeceğiniz okula göre değişkenlik göstermektedir. Bazı okullar önceden depozito alarak tam ücreti vize işlemlerinden sonra talep etmekte, bazı okullar ise eğitim ve/veya konaklama ücretini kayıt sırasında talep etmektedir. 

Neden depozito alıyorsunuz?

Yurt dışında bir dil okuluna kayıt olurken, hangi aracı kuruma veya hangi okula başvurursanız başvurun, ciddi olduğunuzu ispat için sizden mutlaka bir depozito alınır. Bu depozito, vizenizi aldıktan sonra okulun normal ücretinden düşüleceğinden sizin için ekstra bir harcama anlamına gelmemektedir.

Vizemi alamazsam ödediğim depozitoyu geri alabilir miyim?

Ödediğiniz depozitoyu, gitmek istediğiniz dil okulu kayıt ücreti ("registration fee" veya "enrollment fee") ve vize başvurusu için size göndereceği belgelerin masrafı olarak almaktadır, vazgeçme veya vize alamama durumlarında kurs başlangıç tarihiniz yakınsa çoğunlukla iade etmemektedir. Ancak gidemeyeceğiniz, kurs başlangıç tarihinden en az 3 hafta önce belli olduysa geri ödeme yapılmaktadır.  

Vizemi aldıktan sonra kayıt olduğum dil okuluna gitmekten vazgeçebilir miyim?

Vizenizi eğitim gerekçesiyle aldığınızı unutmayınız. Eğitimden vazgeçmeniz durumunda okulunuz bunu göçmenlik bürosuna bildirecek ve vizeniz iptal edilecektir. Ayrıca vize işlemleri öncesinde okula kayıt işlemleriniz tamamlanmış olacağından ilgili sözleşme hükümleri gereği, gideceğiniz dil okulu sizden belirli bir kesinti yapacak, paranın tamamını iade etmeyecektir. Ayrıca yine sözleşme gereği RD Akademi olarak sizden çoktan yapılmış olan bazı masrafları karşılamanızı isteyebileceğimizi unutmayın.

Gittiğim okulu beğenmez isem, ödediğim ücreti aynen geri alabilir miyim?

Hayır. Birçok okul, ülkeye giriş yapıldıktan sonra yapılan iptal isteklerinde hiç bir geri ödeme yapmazken, bazıları yapılan ödemenin ancak çok azını iade edebilmektedir. Bu nedenle, bir kez okula ödeme yaptıktan sonra ödediğiniz parayı geri alamayabileceğinizi aklınızda bulundurmalısınız.

 

Okul ve konaklama ücretini taksitle ödemem mümkün mü veya peşin mi ödemem gerekiyor?

Vizenizi aldıktan sonra okul ücretini peşin ödemeniz gerekiyor, birçok okul taksitlendirme yapmıyor. Ancak bazı okullarda 3 ay ve üstünde kayıt olan öğrencilere, güvence vermeleri durumunda taksitlendirme yapılabiliyor. Ancak konaklama ücretini belli durumlarda haftalık veya aylık olarak ödeyebilirsiniz.

Vize alma aşamasında sorun yaşar mıyım?

Vize almanız için gerekli şartlara sahipseniz hayır. Bu şartlara sahip olup olmadığınızı öğrenmek için profesyonel danışmanlık hizmeti almanızı öneriyoruz. Bu sizin hatalı başvuru yapıp zaman kaybetmenizi engelleyecektir. Vize almanızı etkileyen en önemli faktörler; yaş ve eğitim gerekçesi, maddi yeterlilik ve göçmenlik risk oranıdır. Yurt dışında eğitim alacak kadar iyi maddi gücünüzün olduğunu başvurular ve bazen istenilen mülakatlar sırasında vize memuruna ispat etmeniz gerekmektedir. Birilerinin size sponsor olması, gideceğiniz ülkedeki tanıdıklarınızın size maddi destek sağlaması veya gittiğinizde çalışarak masraflarınızı karşılamayı düşünmeniz vize almanızı zorlaştıracaktır. Ayrıca alacağınız eğitim sonrasında kesin olarak Türkiye'ye geri döneceğinize dair ilgili görevli memuru ikna etmelisiniz. Okula kaydınız yapıldığında okulunuzdan size eğitim davetiyesi gönderilmekte ve bu da vize işlemlerini bir ölçüde kolaylaştırmaktadır. Vize işlemlerinize seyahatinizden asgari 1 ay önce başlamanız çıkabilecek aksilikleri çözme süresi tanıması açısından önemlidir. 

Vize alabilmek için bankada ne kadar param olmalı?

Vize aşamasında, eğitiminiz süresince oluşacak masraflarınızı (okul, konaklama, uçak bileti, cep harçlığı vb) karşılayabilecek mali kaynaklarınız olduğunu belgelemeniz gerekecektir. Belgeleyeceğiniz mevduat TL veya herhangi bir döviz cinsinden, size veya masraflarınızı karşılayacak kişilere ait olabilir. 

Vize sürem bittiğinde bulunduğum ülkeden vizemi uzatabilir miyim?

Büyük oranda gideceğiniz ülkeye bağlıdır. Genellikle okul kayıtlarınızı ve mali durumunuzu belgeleyerek uygun şekilde başvuru yaparsanız öğrenci vizenizin süresini uzatabilirsiniz. İngiltere, Kanada, Avustralya gibi ülkelerde bazı durumlarda Türkiye’den aldığınız vizenin türüne bağlı olarak vizenizi uzatma imkânınız olmaz. Bu durumda Türkiye’ye geri dönüp konsolosluğa yeniden vize başvurusu yapmanız gerekir. Eğitiminizi gitmeden önce planlarken, kalmak istediğiniz süre kadarlık bir programa kayıt yaptırıp vizenizi bu süreyi kapsayacak şekilde alırsanız, yurtdışında vize uzatma işlemleriyle uğraşmak ve yüksek paralar ödemek zorunda kalmazsınız. 

Gideceğim ülkede çalışarak masraflarımı karşılayabilir miyim?

Maalesef hayır. Öğrencilere çalışma izni veren ülkeler -ki hepsi bu hakkı tanımamaktadır- bu izni öğrencinin eğitim masraflarını karşılaması için değil, öğrendiğiniz dili günlük yaşam içinde pratik yapmanız için vermektedir. Ayrıca öğrencilerin yasal çalışma hakkı yarı zamanlıdır, genellikle haftada 20 saat ile sınırlandırılmıştır. Yurtdışında eğitim alırken yarı zamanlı çalıştığınız sürede kazandığınız parayı fazladan harçlık olarak görmelisiniz ve kesinlikle eğitim ve yaşam masraflarınızı bu şekilde karşılayamayacağınızın bilincinde olmalısınız.

Back to Top